Bond wil maatregelen tegen verantwoordelijke diefstal EBS
19 Sep 2013, 09:00
foto


De personeelsbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) komt vandaag in een algemene leden vergadering bijeen om te praten over de diefstal van elektrisch materiaal bij het bedrijf. Steve Geerlings, voorzitter van de bond zegt aan Starnieuws dat de bond een standpunt zal innemen in deze kwestie. "Vaststaat dat we een gelijke behandeling willen en dat er geen onderscheid wordt gemaakt als de verantwoordelijke voor de diefstal een gewone werknemer is, een hoge functionaris of directielid”, zegt Geerlings.

Bij de EBS is met name een partij elektrische kabels ontvreemd. Volgens Geerlings is daar een hoge functionaris van het bedrijf voor verantwoordelijk. Die persoon zou al in kaart zijn gebracht. De bond wil dat de directie deze kwestie openlijk bespreekt met de werknemers en een onderzoek instelt. Nu al staat vast dat over een periode van langer dan twaalf maanden elektrisch materiaal verdwijnt uit de voorraad van de EBS, zonder dat de bestemming daarvan ergens staat geregistreerd. In die periode zou ook op en oneigenlijke manier gebruik zijn gemaakt van dienstvoertuigen van het bedrijf.

In een brief aan de directie wordt dan ook gevraagd om openheid van zaken en een diepgaand onderzoek. De directie zou op woensdag het antwoord klaar moeten hebben voor de bond. Geerlings zegt dat pas na de algemene leden vergadering hij verdere informatie hierover kan verstrekken. Geerlings houdt de directie van de EBS er aan dat er strenge aangepaste regels zijn gaan gelden voor de werknemers om het bedrijf gezond te houden. “Wij willen dat ongeacht de functie van de verantwoordelijke, er ook duidelijke maatregelen worden genomen. Na de vergadering zal de bond meer informatie geven”, zegt Geerlings.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May