Politie voert landelijk verkeerscontrole op
19 Sep 2013, 05:00
foto
Tijdens de verhoogde verkeerscontrole wordt er ook extra aandacht besteed aan bromfietsen. (Foto: KPS)


De politie is met een strak landelijk programma begonnen om de verkeersveiligheid in de vakantie op te voeren. Het gaat niet alleen om controle van autopapieren en de snelheid, maar de politie let ook op wat het gewicht is van de voertuigen en de asdruk. De weegapparaten worden bij deze acties ook ingezet.

Politiewoordvoerder Drohpatie Ramkhelawan merkt tegenover Starnieuws op dat de politie gemerkt heeft dat de verkeersintensiteit aan het toenemen is. Ze zegt dat de politie in uniform op straat is, maar ook in onopvallende voertuigen. Ook op de bromfietsers wordt extra gelet.

Tijdens de acties heeft de politie tot nu toe geconstateerd dat er nog steeds mensen rijden in auto's die niet gekeurd zijn. Verzekeringen zijn vervallen en mensen rijden zonder een geldig Surinaams rijbewijs. Ramkhelawan haalt aan dat er ook mensen zijn die zich keurig houden aan de verkeersregels. Namens het Korps Politie Suriname spreekt ze de hoop uit dat in het resterende deel van de vakantie iedereen zich houdt aan de regels, zodat de vakantie veilig afgesloten kan worden. De verhoogde acties gaan door tot de eerste week van oktober.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May