Amafo belooft meer steun voor mensen met hiv/aids
18 Sep 2013, 21:30
foto
Voorzitter van stichting Double Positive, Ethel Pengel, en minister Alice Amafo van Sociale zaken en Volkshuisvesting. (Foto: voorlichting Sozavo)


Stichting Double Positive, belangenbehartiger van mensen die leven met hiv/aids, heeft voor hulp aangeklopt bij minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Volgens Ethel Pengel, stichtingsvoorzitter, is de nood onder de doelgroep hoog. De stichting heeft een lijst aan het ministerie gegeven met namen van mensen die diep in problemen zitten.

Amafo heeft vandaag steun toegezegd. Zo zal onder meer gewerkt worden aan het geven van subsidie aan de stichting en zal onderzocht worden wie uit de doelgroep in aanmerking komen voor voedingspakketten en kindervoeding. Binnen de begroting zal nagegaan worden in hoeverre een doorgangshuis opgezet kan worden. De stichting moet wel zelf over bouwgrond beschikken.

Pengel zegt dat de meeste mensen die hulp zoeken, kansarme vrouwen en leden van eenoudergezinnen zijn. Het doorgangshuis is nodig, omdat er onder meer voor tieners die sinds hun geboorte besmet zijn met hiv, geen opvangmogelijkheid is.
Amafo zegt dat de stichting heel goed werk doet. In enkele opzichten wordt er volgens haar al hulp geboden via de afdelingen Algemeen Maatschappelijke Zorg en Categoriaal Maatschappelijk Werk van het ministerie. Door de confidentiële aard van de mensen die leven met Hiv\Aids is echter niet duidelijk wie wel of geen hulp krijgt. “Er moet wel meer gedaan worden voor deze groep,” zegt Amafo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May