Kinderen Brokopondo blij met hun schoolpakket
14 Sep 2013, 18:00
foto
NV Grassalco's directeur Sergio Akiemboto (links), enkele MDG jeugdambassadeurs met een deel van de duizend kinderen van Brokopondo die zij blij gemaakt hebben met een schoolpakket.


"Ik vind deze regering goed. Ze moet doorgaan met de goede dingen die ze doet, vooral voor kinderen", zegt Moewinsa Kwasiba van Drepada in het district Brokopondo. Net als andere kinderen van dit district heeft zij een schoolpakket van de Millennium Development Goal (MDG) jeugdambassadeurs in ontvangst mogen nemen. Zij hebben in dit district 1000 schoolpakketten verstrekt.

Voor de 13-jarige Winanda Amoloe, die leerkracht wil worden, is het de tweede keer dat zij in aanmerking komt voor een pakket. Ze zegt blij mee te zijn. "De jongeren die dit project uitvoeren, moeten zo doorgaan want het is goed. Ook vind ik Sergio Akiemboto aardig en lief dat hij aan ons denkt". Chanery en Cleopatra juichen dit project ook toe.

Tashana Loche, MDG-coördinator van het district, zegt dat de kinderen hun best moeten doen om later een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het district.
Faizel Abdoelgafoer, MDG's ambassadeur, en Sergio Akiemboto, directeur van NV Grassalco, hebben samen met de overige Jeugdambassadeur deze kinderen het pakket te Klaaskreek overhandigd. De kinderen wisten samen met Abdoelgafoer op te sommen wat ze allemaal kunnen doen of bereiken als ze geschoold zijn. Abdoelgafoer bedankte de directeur van NV Grassalco voor het mogelijk maken van dit project.

Sleutel tot succes
Akiemboto die afkomstig is van dit district, moedigde de kinderen aan om te leren. "Als je naar school gaat, kan je goed rekenen, lezen en schrijven. En als je dit alles kan, kan je een goede baan vinden, werken en mooie auto's rijden", zei Akiemboto. "Onderwijs is een sleutel tot succes". Ook benadrukte hij dat de ouders ondanks alles hun kinderen moeten blijven stimuleren bij het studeren.

Voorafgaand aan het uitdelen van de pakketten hield de plaatselijke voorganger een korte, maar krachtige dienst voor de kinderen. Hij zei dat de gemeenschap blij en dankbaar is met deze gift. Hij riep de kinderen op om vooral hun best te blijven doen op school. "Een zwakte die deze kinderen hebben op school, is het vak rekenen", merkte de predikant op. Hij maakte een afspraak met de kinderen dat ze zich volledig zullen inzetten, zodat het district het komende schooljaar topprestaties mag leveren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May