Bodemgesteldheid terrein Ziekenhuis Wanica goed bevonden
14 Sep 2013, 14:00
foto


De bodem van het terrein waarop het Ziekenhuis Wanica te Vredenburg Serie B zal worden gebouwd, is goed bevonden. Dit zegt de leider van de Chinese delegatie Min Zhao, die zich vrijdag georiënteerd heeft op het terrein, aan Starnieuws. Het team bestond uit technische specialisten, ontwerpers en architecten. Volgens Zhao voldoet het terrein wel aan de vereisten en zou het ziekenhuis daar gebouwd kunnen worden. Wat wel erg belangrijk is, is dat er nog gezorgd moet worden voor water, elektriciteit, ontsluitingswegen en goede infrastructuur voor dit project.

De grootte van de populatie zal ook een rol spelen bij de haalbaarheidsstudie. Het project zal gefinancierd worden door China. De delegatie zal het rapport uitbrengen aan de Chinese overheid. Pas na de studie kan er gezegd worden, volgens Zhao, hoe lang de bouw van het ziekenhuis zal duren. Daarnaast moet de Surinaamse overheid kunnen garanderen dat er voldoende artsen, specialisten en verpleegsters zullen zijn om het ziekenhuis te kunnen runnen, deelt Zhao mee.

Na dit rapport zal het officiële kostenplaatje vastgesteld worden en hoeveel tijd de bouw van dit ziekenhuis in beslag zal nemen. Maar het voorwerk zal eerst door de Surinaamse overheid gedaan moeten worden. Het bouwrijp maken van het terrein van het ziekenhuis is aan het Chinese bedrijf Dalian gegund. Dit project valt onder Lot B van het Dalian IV project. Het gaat om een terrein ter grootte van 10 hectare op Vredenburg. Daarnaast zullen ook de toegangswegen worden gereconstrueerd. Het gaat in deze om in totaal 12 kilometer aan wegen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May