Bouterse heeft opdracht weer president te worden in 2015
13 Sep 2013, 16:35
foto
President Desi Bouterse bij Limbo in Bakana Tori op SRS vandaag. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft van de structuren van de Nationale Democratische Partij (NDP) de opdracht én van zijn gezin toestemming om in 2015 zich weer te kandideren voor het presidentschap. Bouterse zegt dat het de afspraak was dat hij voor slechts één termijn president zou zijn van Suriname. Stonfutu Gilly van Holt en de structuren van de partij zijn toen aan het werk gegaan en hebben hem de opdracht gegeven zich weer kandidaat te stellen.

“Ik zie het als een missie”, zegt Bouterse. Op vragen van presentator Clifton Limburg in het programma Bakana Tori deelt de president mee dat hij zich goed voelt in de coalitie, maar nu niet kan zeggen of de NDP alleen of in combinatie verband de verkiezingen ingaat. Dat is een zaak van het managementteam van de partij, dat de cijfers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek moet bekijken.

Grootste vijand
"Mi na organisatie man en concentreer mij op het veldwerk”, zegt Bouterse. Volgens hem moet hij zich nu concentreren op het oplossen van problemen binnen de NDP. “Als we dat kunnen oplossen, marcheren we rustig 2015 binnen”, meent Bouterse. Onze grootste vijand zijn wij zelf. Ik moet tijd verspillen op mijn eigen mensen die op macht uit zijn. Vechten tegen politieke tegenstanders is bijna een hobby geworden, maar vechten tegen je eigen mensen is een probleem”, zegt Bouterse.

Over de coördinatie van NDP-Wanica deelt Bouterse mee dat hij de situatie met de structuren zal oplossen. Iemand die de trekker zal worden in het district, zal meelopen. De NDP-voorzitter benadrukt dat hij met het hele land bezig is en niet alleen Wanica. Hij zal orde op zaken stellen en dan overdragen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May