President wil compleet nieuw team voor naschoolse opvang
13 Sep 2013, 15:40
foto
President Desi Bouterse in de studio van SRS. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse zegt dat er drastisch moet worden ingegrepen in het naschoolse opvangproject van de regering. Er moet een compleet nieuw team daar komen. Bouterse is in het programma Bakana Tori live op de SRS om met het volk te communiceren. “Dat hele ding is ontaard. Het gaat alleen maar om mensen die een nyan willen maken. We moeten ingrijpen”, stelt de president.

De president zegt minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling de opdracht te zullen geven om over de naschoolse opvang een eendaags seminar te houden. “Het is een goed ding, maar de mensen begrijpen het niet”. De president benadrukt nog een keer dat "het gewoon een ‘money making business’ is geworden”. Op vragen van presentator Clifton Limburg bevestigt de president dat de controle behoorlijk te wensen overlaat en slecht is.

Bouterse zegt geïnformeerd te worden vanuit het veld door leerkrachten die betrokken zijn bij het project. Voor de zoveelste keer stelt de president, nu met voorbeelden, dat het de uitvoerders van het project alleen maar gaat om financiële winsten te maken. Hij geeft aan dat bijvoorbeeld op een school met 300 kinderen gewoon 300 porties eten worden gekocht en het veelvuldige ervan wordt gedeclareerd als te zijn kosten om het eten klaar te maken. Dan weer geeft de president als voorbeeld dat mensen het presteren eten te koken in de stad en het te laten transporteren met alle onkosten naar het binnenland. Volgens hem kan het koken van eten voor het binnenland en andere verre plaatsen gewoon overgelaten worden aan een plaatselijke ouder die er dan ook iets aan kan verdienen. “Nee we moeten ingrijpen", stelt Bouterse.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May