Marowijne misnoegd over vertraging bouw Cotticabrug
13 Sep 2013, 02:00
foto
Bebouwing langs de Cotticarivier.


Bewoners van Marowijne met name Moengo en al de gebieden in oostelijke richting zijn er niet over spreken dat de brug over de Cotticarivier aan de Oost-Westverbinding nog niet kan worden opgeleverd. ABOP-parlementariër Marinus Bee van Marowijne verwoordt het probleem van zijn districtsbewoners.

De werkzaamheden lopen al ruim een jaar achter. Bee wil hierover duidelijkheid hebben van de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar. Volgens hem zijn de bewoners en de mensen die zaken doen met het oostelijke district de lijdensweg via de Bushmanhill, een privéweg van de Suralco, al zat. Die zorgt voor vertraging en bij regen is de weg soms moeilijk begaanbaar. Met de voortvarendheid van deze minister hoopt Bee dat de brug binnen afzienbare tijd wordt opgeleverd. De directievoering van dit project ligt in handen van MNO vervat.

EGIS\FIRM Engineering die belast is met de bouw van deze brug had eerder gesteld dat deze mogelijk in juli al kon worden opgeleverd. Het probleem van de zwakke bodem aan de westzijde van de brug moest eerst worden verholpen. Er zijn toen verschillende geologische onderzoekingen verricht. De oprit naar de brug aan westzijde, dus richting Paramaribo als je naar Albina rijdt, kon geen stevige grond vinden. Dit probleem is rond eind vorig jaar ontdekt. Het probleem zou verholpen worden door de oprit aan de westzijde te schoeien met staalplaten naar het model van de Waterkant in Paramaribo. De brug over de Cotticarivier kost de Staat ruim US$ 3 miljoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May