EBS: Laaghangende kabel vermoedelijk losgerukt
11 Sep 2013, 16:00
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft een onderzoek ingesteld nadat de politie gemeld had dat een bromfietser tegen een stroomkabel was aangekomen. De bromfietser liet het leven door dit verkeersongeval op 10 september aan de Indira Ghandiweg.

Binnen dertig minuten na de melding van de politie was een technische ploeg van EBS ter plekke. De EBS deelt mee dat uit de plaatselijke observatie en intern onderzoek de volgende feiten aan het licht kwamen.
1. Niet een, maar twee kabels hingen laag boven de grond.
2. De twee kabeltrekkers van de huisaansluitkabels waren gesneden.
3. De stroomtoevoer van de huisbewoner verzwakte enkele seconden, maar normaliseerde terstond.
4. Niet lang na deze dip, zag de klant dat er een aantal auto’s voor zijn deur stopten.
5. Enkele minuten daarna reed de bromfietser tegen een laaghangende kabel aan.
6. De stuk gereden delen van het net zijn voor onderzoek aan de politie meegegeven.

Lijnen vermoedelijk losgerukt
De kabels kunnen volgens de EBS alleen door een forse kracht doormidden worden gesneden. Op grond van dit gegeven ontstaat het vermoeden dat de lijnen door een hoog voorbijrijdend voertuig zijn losgerukt. Dit wordt ook door de politie van De Nieuwe Grond ondersteund. Uit het voorlopige politioneel onderzoek blijkt dat de ondersteunende kabeldelen geen metaalmoeheid vertoonden en dat waarschijnlijk een vrachtwagen met lading die niet op een correcte manier werd vervoerd, de kabel losrukte.

Uit gesprekken met omstanders bleek dat vóór de fatale aanrijding een aantal auto’s aan weerszijden van de kabel was gestopt. De bromfietser die kwam aangereden, werd door de omstanders gemaand te stoppen. Deze poging mislukte.

De EBS betreurt het ongeluk en vraagt om bij ongeregeldheden met stroomkabels op de openbare weg, onmiddellijk het klantcontactcentrum op het nummer 175 te bellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May