Belfort zet vijf speciale burgers in de schijnwerpers
11 Sep 2013, 04:00
foto
Minister Edward Belfort heeft vijf burgers een extra waardering gegeven voor heldendaden die ze verricht hebben. (Foto: Raoul Lith)


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft vijf bijzondere burgers speciaal bedankt voor de positieve bijdrage die ze hebben geleverd in het belang van veiligheid en bescherming. "De minister heeft ook oog voor de goede dingen die burgers doen en wil hen zo bedanken”, legde directeur Inez Sedney-Huyzen uit.

Kenneth Pryor van Nieuw Koffiekamp, Gijs van Engelenburg van MNO Vervat, Marianne Felix-Veira, Milano Kontino en Michael Bronne kregen allen een plakkaat als extra waardering voor hun bewezen diensten in verschillende gevallen. De burgers hebben allen heldenwerk verricht in de afgelopen periode. De brand van kindertehuis Nos Kasita staat nog vers gegrift in het geheugen van velen. Milano en Michael hielpen daar kinderen te redden uit het in lichterlaaie staande gebouw. Marianne stelde haar huis en voeding gelijk ter beschikking als eerste opvang voordat de kinderen naar het KKF-gebouw werden overgebracht. Gijs redde een drenkeling uit de rivier terwijl Kenneth hulp bood bij een winkel te Nieuw Koffiekamp die gebarricadeerd was en in brand was gestoken. Twee personen werden levend uit het gebouw gehaald. Een winkelier liet het leven.

“Deze waardering is ook bedoeld om anderen te prikkelen om niet te schromen om te helpen”, zei de minister dinsdag. “De mensen hebben hun leven op het spel gezet voor anderen. Weet je wat dat betekent?” stelde hij. Ook drie jonge gedetineerden hebben een extra pluimpje gekregen van de bewindsman. Een van hen is als beste geslaagd voor het staatsexamen Havo terwijl de anderen hun Mulo-diploma hebben behaald. Belfort benadrukte het belang van het resocialiseren van gevangenen, zodat ze na hun straf uitgezeten te hebben, weer meekunnen in de maatschappij.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May