Hooghart: SNAK moet aangepaste trekkingen houden
11 Sep 2013, 01:00
foto
Het SNAK-kantoor aan de Jodenbreestraat hermetisch gesloten. (Foto: Raoul Lith)


Directeur Desiré Hooghart van de Nationale Loterij Suriname zal het Surinaams Nummers Administratie kantoor (SNAK) schriftelijk aanmanen. Het bedrijf moet aangepaste trekkingen houden voor personen die een lot hebben gekocht voor een van de vier kansspelen van het bedrijf.

Hooghart zegt aan Starnieuws dat de aanpassing moet inhouden dat de kans op het winnen wordt vergroot. “Dat kan door bijvoorbeeld het aantal ballen dat wordt getrokken nu te laten gelden voor minder dan het oorspronkelijk aantal ballen waaruit getrokken moet worden”. Hooghart bevestigt op maandag een brief te hebben ontvangen van SNAK waarin wordt aangegeven dat het bedrijf per 6 september tot nader order zijn activiteiten stopzet.

Technisch probleem
Marketing manager Rinia Lutchman van SNAK zegt dat de stopzetting van de operatie te maken heeft met problemen bij de machines van het bedrijf. “De machines kunnen geen goede connecties maken met de server. Op die manier kan je geen loten verkopen. Het technische probleem wordt op den duur dan ook een financieel probleem, omdat je dan geen inkomsten hebt”, stelt Lutchman. Volgens haar is dat de hoofdreden, maar zegt erbij dat er ook andere ‘zaken’ hebben meegespeeld.

De kansspelen die SNAK in operatie had, waren: Keno 4, Dubble Lucky, Lucky te game en Quik 3. Lutchman zegt dat gekochte loten tot en met 5 september op het hoofdkantoor van het bedrijf kunnen worden nagetrokken. Mensen die een prijs hebben gewonnen, zullen normaal worden uitbetaald. Personen die een lot hebben gekocht voor een trekking na 5 september kunnen hun geld terug krijgen op het hoofdkantoor. Volgens haar is een gekocht lot 90 dagen geldig.

Niet de juiste oplossing
Hooghart vindt dat de trekking van gekochte loten voor na 5 september normaal moet doorgaan. “Het moet aangepast gebeuren totdat er een winnaar is gevallen. Dat gaan wij van de nationale loterij, morgen nog schriftelijk aangeven aan SNAK. Teruggeven van geld is een ondoenlijke zaak”, vindt Hooghart. Overigens plaatst hij vraagtekens bij de sluiting van het bedrijf en vraagt zich af of met de brief van SNAK aan de Nationale Loterij, de zaak als afgedaan beschouwd moet worden.

In de brief van het bedrijf wordt alleen aangegeven dat vanwege technische redenen de activiteiten gestopt worden. Het gaat om een bedrijf dat een vergunning heeft van het ministerie van Justitie en Politie om met gemeenschapsgelden bezig te zijn”, zegt Hooghart. Hij vindt de wetgeving op dit stuk erg gebrekkig. “De wet voorziet in heel veel zaken niet, als het gaat om kansspelen”.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May