Zaak Dino wordt in november verder behandeld (update)
09 Sep 2013, 23:32
foto
Daniel Patrick Moynihan Courthouse in New York.


De zaak tegen Dino Bouterse (40) wordt in november verder behandeld. Dit is besloten maandag op de zitting in Manhattan, New York. Dino blijft in voorarrest. Er is meer tijd nodig om de zaak inhoudelijk te behandelen.

Dino is op 29 augustus aangehouden op het vliegveld in Panama en uitgeleverd aan de Amerikaanse justitie. Starnieuws verneemt dat de familie Bouterse zorgt voor de verdediging van Dino. Zijn moeder Ingrid Figueira, de eerste echtgenote van president Desi Bouterse, is eveneens in New York.

Dino werd op 30 augustus voorgeleid voor rechter James C.Francis IV van de federale rechtbank van Manhattan in New York. Derek Maltz van de Drug Enforcement Administration (DEA) en procureur van the Southern District of New York, Preet Bharara, stelden dat Dino gearresteerd is op verdenking van drugshandel en verboden wapenbezit. Hij zou in vereniging met Edmund Quincy Muntslag (29) gepoogd hebben cocaïne te importeren in de Verenigde Staten. Muntslag is nog op Trinidad & Tobago, waar hij ook op 29 augustus werd aangehouden.

Dino verklaarde bij de rechter op 30 augustus onschuldig te zijn. Daarom wordt de zaak voorgelegd aan de Grand Jury. Er zijn nog weinig details bekend.
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October