Erwin de Vries geeft les aan kinderen
09 Sep 2013, 13:00
foto
Kunstenaar Erwin de Vries leert kinderen hoe te werken met acrylverf en uiting te geven aan hun eigen ideeën.


Ongeveer 25 kinderen en tieners tussen 3 en 17 jaar hebben een workshop tekenen en schilderen gevolgd bij kunstenaar Erwin de Vries. In zijn atelier aan de Anton Dragtenweg hebben ze leren werken met acrylverf en gemengde technieken.

De groep had het privilege om te kijken hoe De Vries composities maakt met verschillende materialen op papier. De kinderen hebben zelf impressies gemaakt van wat ze hebben gezien en bedacht. De kunstenaar heeft ze geholpen vorm te geven aan hun eigen ideeën. De groep heeft ook leren werken naar waarneming, naar verschillende onderwerpen bijvoorbeeld portret, uiteenlopende stillevens en zelfexpressie. Ook abstract schilderen hoorde daarbij.

De Vries was aangenaam verrast door het enthousiasme van de kinderen en hun creativiteit. Hij heeft bij enkelen zelfs talent bespeurd “dat zeker verdient om verder ontwikkeld te worden.” Volgens de kunstenaar kun je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. “Hoe eerder hoe beter.” Hij speelt daarmee in op de gedachte van Early Childhood Development (Vroege Kinderontwikkeling), volgens welke het belang van de vroege kinderjaren voor ontwikkelingskansen en maatschappelijke participatie, niet moet worden onderschat.

Op jonge leeftijd worden gemakkelijker verbindingen gemaakt tussen hersencellen die voor later functioneren van groot belang zijn. Door een stimulerende omgeving worden er meer verbindingen aangemaakt. In deze periode kunnen aanzienlijke verschillen in de ontwikkeling tussen kinderen ontstaan.

De groep was afkomstig van de Stichting Compuact Modulaire Opleidingen, die de workshop samen met De Vries had georganiseerd op vrijdag. Intussen heeft de stichting haar eerste reeks vakantieworkshops achter de rug. Eerder was er ook een workshop pottenbakken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May