Meer groepen bij Avond Tweedaagse Nickerie
07 Sep 2013, 01:00
foto
Dc Wedperskash Joeloemsingh (op de fiets), geflankeerd door BVSS-voorzitter Purcy Olivieira en Andy Atmodimedjo, onderdirecteur van Sportzaken, geven het startsein.


Dit jaar doen achttien groepen, vijf meer dan vorig jaar, mee aan de Avond Tweedaagse in Nickerie van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS). Het thema voor dit jaar is 'Een gezonde levensstijl, voor altijd' en de slogan is 'No smoko mi mati, a o broko yu'. Naast de groepen verschenen ook achttien individuele lopers aan de start. De wandelmars begon vrijdag en wordt zaterdagmiddag om 16.00 uur voortgezet.

Purcy Olivieira, voorzitter van de BVSS, benadrukt ook bij deze gelegenheid dat bewegen heel belangrijk is voor een gezonde samenleving. Districtscommissaris van Nickerie, Wedprekash Joeloemsingh, kan zich terugvinden in de benadering van Olivieira. Hij brengt onder de aandacht dat om te kunnen produceren, een gezond volk belangrijk is.

Vrijdagmiddag hebben burgers ook hun bloeddruk en suikergehalte gratis kunnen meten voor het gebouw van het Burger Informatie Centrum (BIC) Nickerie. De Nationale Democratische Partij (NDP) schreef zich in als grootste groep met 450 deelnemers van de jaarlijkse Avond tweedaagse in Nickerie. De 'paarse partij' verscheen met diverse etnische groepen en ook muziekstijlen. Parlementariër Rashied Doekhie die ook meeliep met de groep, gaf aan dat de als de straten van Nickerie niet te kort waren, de partij meer lopers op de been zou brengen. De politieke partij ABOP heeft met 107 deelnemers de tweede grootste groep gemobiliseerd. De groep bestaat ook uit verschillende bevolkingsgroepen en er waren ook lopers van buiten Nickerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May