Jeugdparlement start campagne controle gegevens
04 Sep 2013, 05:00
foto
Jongeren controleren hun gegevens op Valliantsplein. (Foto: Raoul Lith)


Jongeren tussen 12 tot 25 jaar worden in de gelegenheid gesteld om hun informatie te controleren. “Als blijkt dat al hun gegevens in orde zijn, kunnen ze op 10 december 2013 hun stem uitbrengen”, zegt Margo Biervliet, voorzitter organisatiecommissie van het Jeugdparlement. Op het Valliantsplein heeft de lancering dinsdag plaatsgevonden. Darryl Boetoe, voorzitter van het Jeugdparlement, heeft als eerste zijn gegevens gecontroleerd.

Biervliet zegt dat de kiezerslijsten op verschillende controleposten (hotspots) en bij de districtscommissariaten ter inzage zullen zijn. Ze geeft aan dat er gecontroleerd kan worden of de namen correct geschreven zijn en of alle gegevens kloppen. De controle van identiteitsnummers is heel belangrijk.

Zoveel mogelijk jongeren bereiken
“Landelijk willen we zoveel mogelijk jongeren bereiken. Vandaar dat we ook de districten aandoen met onze caravans”, zegt Biervliet. Er wordt ook informatie verstrekt over het Jeugdparlement. Bij de verschillende bureaus voor burgerzaken bestaat ook de mogelijkheid om de gegevens te controleren. Er worden folders en flyers verstrekt om aan te geven wat er op 10 december zal gebeuren.

“Ik ga me niet herkiesbaar stellen", zegt Boetoe aan Starnieuws. Hiervoor heeft hij de leeftijdsgrens al overschreden. Het is volgens hem belangrijk dat andere jongeren de kans krijgen om ervaring op te doen. Boetoe geeft aan dat er een fris Jeugdparlement wordt achtergelaten. Er is gewerkt aan het onafhankelijk maken van het instituut. Er is nog veel werk te verzetten door de toekomstige jeugdparlementariërs.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May