Lokaal kader Suralco bezorgd over aantrekken Brazilianen
03 Sep 2013, 08:00
foto


Steeds meer Braziliaans kader komt naar Suralco om de Paranam raffinaderij te runnen. Er is al een tweede persoon aangekomen die de functie van de Technical Manager gaat invullen. Hij kan echter nog niet beginnen, omdat zijn werkvergunning nog niet in orde is. Starnieuws verneemt dat sinds Suralco onderdeel is geworden van de Business Unit 'Latin America and Caribbean', Brazilianen hun weg vinden naar de bauxietmaatschappij.

Binnen Suralco is er ontevredenheid bij het lokale kader dat geen kans meer krijgt om door te groeien in het bedrijf, terwijl ze aan alle vereisten voldoen. Daarnaast zijn er cultuur en communicatie problemen met de Brazilianen. "Ze kennen de Surinaamse cultuur niet en behandelen de werknemers ook niet altijd correct. Verder is er ook een communicatie probleem, omdat ze geen Nederlands praten en ze kunnen heel moeilijk de boodschap in het Engels overbrengen aan de werknemers op de vloer", zijn klachten van kaderleden bij Suralco.

Er ontstaat ook onduidelijkheid bij de werknemers, omdat er aan de ene kant van hen wordt verwacht dat ze geld moeten besparen om de operatie in Suriname concurrerend te houden, terwijl er duur buitenlands kader naar Suriname wordt gebracht. De verwachting is dat er meer Braziliaans kader komt om kritische posten over te nemen binnen het bedrijf. De werknemers hopen dat de overheid de werkvergunningsaanvragen en verblijfsvergunningen kritisch zal beoordelen, zodat lokaal kader evenveel kansen krijgt om door te groeien in het bedrijf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May