Dc Pinas: Asabina moet niet wachten op uitnodiging
03 Sep 2013, 02:00
foto
Districtscommissaris Yvonne Pinas (foto: Ramon Keijzer)


Districtscommissaris (dc) van Brokopondo Yvonne Pinas vindt dat assembleelid Ronny Asabina (fractieleider BEP) niet op een uitnodiging hoeft te wachten om te praten over ontwikkeling in het district. "Dagelijks ontvang ik mensen. Mijn deur is wagenwijd open. Als assembleelid Asabina met mij wil praten, kan hij rustig binnenkomen. Hij hoeft als kind van het district niet te wachten op een oproep om te komen praten", zegt de dc aan Starnieuws.

Asabina heeft de vorige week een brief geschreven naar de dc, waarin hij haar er aan herinnert dat zij bij haar installatie op 9 december vorig jaar het beroep deed om eensgezind een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Brokopondo. Hij merkt op dat acht maanden later de volksvertegenwoordigers geen uitnodiging hebben ontvangen voor een kennismakingsgesprek.

Inspraak
Het parlementslid vindt dat er diverse ontwikkelingen zich voordoen in het district. "Ik vind dat wij als parlementariërs op de hoogte gesteld moeten worden en in voorkomende gevallen ook inspraak zouden moeten hebben", stelt Asabina. De politicus merkt op dat er weinig bekend is wat de overige volksvertegenwoordigende organen en bestuursdienst doen. Intussen is het district voor level 1 gecertificeerd in het decentralisatieprogramma.

De laatste tijd is volgens Asabina het district vaak negatief in het nieuws gekomen. Vers in het geheugen is de opstand te Nieuw Koffiekamp waarbij een bedrijfsvoertuig is vernietigd, goudwinningsactiviteiten aan de voet van de hulpdammen, diverse berovingen in de goudwinningsgebieden en leefgemeenschappen met als diepste punt het gegeven dat een winkelier bij een beroving levend is verbrand. Asabina vindt dat het district in totaliteit een bijdrage moet leveren aan de ontwikkeling.

Garantie veiligheid
Brokopondo is niet alleen het district van energie, goud, hout en andere bouwmaterialen, maar herbergt ook een aantal bezienswaardige en sfeervolle plaatsen en toeristische oorden. "Ik denk hierbij aan het Stuwmeer, Tonka Eiland, Ston Eiland, Berg & Dal Eco Resort, Babunhol, Bena Strand en Ananiestrand. Zie daar het belang en de noodzaak voor garantie van veiligheid en een veiligheidsgevoel", stelt het parlementslid.

Dc Pinas zegt dat de partij van Asabina tien jaar lang de leiding had in het district Brokopondo. "Waarom is er toen niet gezorgd voor de ontwikkeling? Nu moet Asabina niet komen om politiek te bedrijven. In acht maanden heb ik heel wat kunnen realiseren. Laat Asabina mij met rust laten", zegt de dc.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May