MOB continueert vakantieproject 'Vroege Stimulatie'
02 Sep 2013, 16:00
foto
Kinderen onder de boom op het terrein van het MOB aan de Rodekruislaan. (Foto: Raoul Lith)


Drie weken lang zullen twintig kinderen op een creatieve manier begeleid en voorbereid worden op het komende schooljaar. De vakantieprojecten 'Prakiki' en 'Butterfly' van het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) zijn vandaag van start gegaan. “Nadat het project vorig jaar succesvol gedraaid was, kon het niet anders dan dat we dit herhalen”, zegt Esmeralda Spier, coördinator 'Vroege Stimulatie'.

Het project is bedoeld voor kinderen die een mogelijke ontwikkelingsachterstand hebben en moeilijk meekunnen op school. Spier geeft aan dat de aandacht gevestigd wordt op kinderen die overschakelen van de kleuter- naar de basisschool. Maar ook de kinderen die zijn blijven zitten in de eerste klas, doen mee. 'Verkeer en Veiligheid' is voor dit jaar het thema.

Op speelse wijze zal de kinderen kennis worden bijgebracht over de gevaren in het verkeer. “Het is vliegertijd en de kinderen zijn vaak op straat. We willen dat ze alert zijn in het verkeer, want vaak genoeg zijn er geen ouderen in de buurt als er ongevallen plaatsvinden”, geeft Spier aan. Via muziek, expressie, groepsgesprekken en een demonstratie van de Bikersunit van de politie, wordt het thema behandeld.
De kinderen worden ook gestimuleerd in de vakken rekenen, lezen, schrijven en taal. "Ook aan de expressievakken (schilderen, boetseren, tekenen) gaan we ruime aandacht besteden. Zo kan je de kinderen ook makkelijk toetsen”, zegt Spier.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May