Curaçao North Sea Jazz 2013 toch sfeervol
31 Aug 2013, 22:30
foto


De perikelen rond Dutch Antilles Express (DAE), waarbij vluchten zijn geannuleerd, heeft de pret van het Curaçao North Sea Jazz festival 2013 niet mogen drukken. De eerste dag hebben bijkans elfduizend mensen het festival bezocht. Er zijn wel minder Surinamers op het evenement te bespeuren.

Een groot deel van de mensen is gedupeerd door de DAE-kwestie. Degenen die het toch gelukt is het festival mee te maken, hebben wel genoten. Grote publiekstrekkers de eerste dag waren Diana Ross, Toto en Gladys Knight. Verrassing voor velen was Raphael Saadiq. Onder de jazz liefhebbers geen onbekende, maar voor veel festival bezoekers de verrassing van de avond. Volgens de Ware Tijd journalist Donovan Mijnals is Saadiq wel een echte Soul artiest met veel Jazz invloeden. Echter komt het grote publiek voor de bekende artiesten en is het Jazz gebeuren een beetje een onderdeel van het geheel. Niettemin komt het Jazzminnend publiek wel aan zijn trekken. Een voorbeeld is de artiest Herbie Hancock en Espranza Spalding, zegt Mijnals.

Gegroeid
Vergeleken met voorgaande jaren is het festival in opzet ook gegroeid. Dit jaar zijn er vier podia, terwijl er ook meer artiesten zijn gecontracteerd. De artiest Usher was ook in de line-up, maar moest afzeggen wegens persoonlijke redenen. In zijn plaats kwam er, in mijn opinie een nog grotere artiest, Prince. De sfeer zit er goed in volgens velen. Bekende Surinamers zoals Dirk Currie, Ann Hermelijn, Miquel Leuden, Riccardo Steeman en Hanna Bakboord hebben onder andere genoten van de artiesten Diana Ross en Gladys Knight die hen terugbrachten in de tijd.

Een groot aantal personen kon zich registreren en een plek bemachtigen op een extra vlucht van Insel Air in het weekend. Zo konden nog velen het North Sea Jazz festival bijwonen. De Curaçao Tourism Board is de grote groep gedupeerden tegemoet gekomen met deze actie. De mensen moesten wel hun geboekte ticket van DAE aantonen.

Dag twee vindt vandaag plaats met voor velen Prince als hoofdact. De andere artiesten doen echter ook niet onder. Paul Anka en Luis Miguel zijn ook in de line-up om het publiek te vermaken.

Kevin Headley
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May