Bee: Meer dan twintig arbeiders Coermotibomijn ontslagen
31 Aug 2013, 08:00
foto
Assembleelid Marinus Bee


Assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) heeft met Managing Director van Suralco, Ruben Halfhuid, gesproken over het lot van de werknemers te Coermotibo in Marowijne. Twintig arbeiders hebben van aannemingsbedrijf Jac Rijk gehoord dat ze ontslagen zijn. "Dit kan niet van de ene op de andere dag gebeuren. De mensen hebben jarenlang hun krachten gegeven aan Suralco", zegt Bee aan Starnieuws.

Van Halfhuid heeft Bee vernomen dat Suralco de kosten omlaag moet brengen. Door verminderde bedrijfsactiviteiten is er ook minder werk. Bee zegt dat de Suralco topman deze kwestie zal bekijken. Hij is een week met vakantie. Het assembleelid heeft benadrukt dat niet op deze manier omgesprongen kan worden met werknemers. Er heerst een gespannen situatie bij de werknemers.

Intussen heeft de parlementariër ook een onderhoud gehad met de Arbeidsinspectie van het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu. De Arbeidsinspectie zal zich zaterdag ter plekke oriënteren en ook gesprekken voeren met de werknemers. Nagegaan zal worden of de wetten in acht zijn genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May