President Dilma Rousseff van Brazilië aangekomen
30 Aug 2013, 13:15
foto
Het toestel van de Braziliaanse president Dilma Roussef.


De Braziliaanse president Dilma Rousseff is om 12.40 uur geland op Johan Adolf Pengel luchthaven. Eerder op de dag arriveerde de Venezolaanse regeringsleider Nicolas Maduro. Ook de president van Peru, Ollanta Humala, is vanmorgen aangekomen. Hij zal de hamer van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) vandaag overdragen aan president Desi Bouterse.

De officiële opening van de Unasur staatshoofdenvergadering is met drie uren uitgesteld. De ministers zijn nog niet helemaal rond met de voorbereiding. Er moest nog invulling gegeven worden aan diverse raden. Suriname kan niet alle twaalf raden invullen en neemt vier voor zijn rekening.

Gisteren zijn in Suriname aangekomen de presidenten Horacio Cartes van Paraguay, Donald Ramotar van Guyana en vicepresident Amado Boudou van Argentinië. In de avonduren arriveerde de regeringsleider van Bolivia, Evo Morales. Zij werden met legerhelikopters van Brazilië van Zanderij overgevlogen naar Zorg en Hoop. De veiligheid op de luchthaven en in Paramaribo is flink opgevoerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May