Adhin: Hard gewerkt voor betaling naschoolse opvang
30 Aug 2013, 06:00
foto
Minister Ashwin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Foto: Gov.sr)


Ambtenaren van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling hebben enkele weekenden overwerk moeten verrichten om de administratie van de naschoolse opvang in orde te krijgen. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt aan Starnieuws dat iets meer dan tweehonderd leerkrachten nog niet zijn uitbetaald, omdat de bankrekeningnummers niet correct zijn.

"Wij vragen de leerkrachten die geen betaling hebben gekregen, contact te maken met de administratie van het ministerie aan de Heerenstraat. Dan zal de fout zo snel mogelijk gecorrigeerd worden waardoor het geld overgemaakt kan worden", zegt de minister. Hij merkt op dat de administratie werd verricht door de commissie naschoolse opvang. De gegevens zijn nu verwerkt in het systeem van het ministerie. Er is veel werk verzet om de leerkrachten eind deze maand al uit te betalen. De bewindsman had in De Nationale Assemblee beloofd dat uiterlijk eind september iedereen uitbetaald zou zijn, maar er alles aan gedaan om de administratie eerder rond te hebben.

De minister zegt dat de naschoolse opvang aangepast uitgevoerd zal worden in het nieuwe schooljaar. Basic Life skills en sport zullen ook deel uitmaken van het programma. Voor de sportactiviteiten zal er samengewerkt worden met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De voeding krijgt ook extra aandacht. Het programma dat aangeboden wordt aan de scholieren krijgt een nieuwe dimensie, waardoor de naschoolse opvang in een nieuwe vorm zal worden aangeboden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May