Miranda: Praten is niet voldoende voor gedragsverandering
29 Aug 2013, 04:00
foto
Minister Edward Belfort en districtscommissaris Jerry Miranda maken zich zorgen over het gedrag van weggebruikers. (Beeld: René Gompers)


Minister Edward Belfort (Justitie en Politie) en districtscommissaris (dc) Jerry Miranda vinden dat praten alleen niet zal helpen om het ongewenste gedrag van weggebruikers te veranderen. "Drink niet als u gaat zwemmen, ook al kunt u zo goed zwemmen als een dolfijn. Wij willen geen doden meer, de drama's in het verkeer moeten zich niet herhalen", zei de bewindsman die woensdag Para aandeed op weg naar Nieuw Koffiekamp.

De dc en de minister wezen op de drukke periode in de vakantie op diverse vakantieoorden en de Johan Adolf Pengel luchthaven. "Ook al zetten we meer politie of brandweer in, veiligheid begint bij u", legde Belfort uit. "We kunnen nog zoveel doen om mensen op het belang van veiligheid te wijzen. Maar daar zal ook een eind aan komen. Het wordt tijd om repressief op te treden en voorbeelden te stellen", stelde Miranda.

De dc heeft afspraken gemaakt met politie en oorden. Alcoholisten worden op een nieuwe manier aangepakt. Dronken bestuurders zullen door hun omgeving verboden worden om achter het stuur plaats te nemen. Miranda merkte op dat als een bestuurder bezopen is en een oord wil verlaten, de leiding hiervoor verantwoordelijk moet worden gesteld. De oorden moeten helpen voorkomen dat de bestuurder de plaats verlaat voordat hij nuchter is. Het 'designator' systeem werkt in Amerika.
Ook bij bars en andere openbare gelegenheden zal dit systeem ingevoerd worden. In de vergunning moet volgens de dc camerasystemen verplicht gesteld worden. Deze zaken zijn in een testfase, maar iedereen mag weten dat er maatregelen in het vooruitzicht zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May