Behandeling suppletoire begrotingen in marathonzittingen
29 Aug 2013, 06:00
foto
In een spoed convocatie is aangegeven dat de dertien suppletoire begrotingen zullen worden behandeld.


De Nationale Assemblee zal in marathonzittingen de suppletoire begroting van dertien ministeries behandelen en goedkeuren. Het ligt in de bedoeling om vandaag flink door te vergaderen. Ook vrijdag zal het parlement bijeen komen om de regering goedkeuring te kunnen geven om salarissen uit te betalen. Hierna gaat de volksvertegenwoordiging tot eind september op reces.

Vandaag moeten diverse commissies van rapporteurs nog hun vooronderzoek afronden. Daarna komt het parlement in huishoudelijke vergadering bijeen voor het behandelen van het vooronderzoek, waarna een eindadvies moet worden goedgekeurd. De openbare vergadering is in een spoed convocatie woensdagavond uitgeschreven voor 14.00 uur. De dertien suppletoire begrotingen zijn op de agenda voor behandeling.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei woensdagavond dat afgesproken is om de aanvullende begroting deze week nog af te ronden. Komt bij kijken dat vrijdag de opening is van de staatshoofdenvergadering van Unasur. Vandaag komen de ministers bijeen om de vergadering verder voor te bereiden. Simons merkte op dat het gaat om extra uitgaven, omdat de regering in december vorig jaar het besluit heeft genomen om de ambtenarensalarissen met tien procent te verhogen. De suppletoire begroting heeft hiermee te maken. De behandeling van de ontwerpwet 'kinderopvangtehuizen' is uitgesteld tot na het reces.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May