Mensen met een beperking krijgen nieuw klankbord
28 Aug 2013, 17:00
foto
Minister Alice Amafo van Sozavo met de leden van de werkgroep. (Foto: Sozavo)


Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft vandaag in het Revalidatiecentrum een werkgroep geïnstalleerd die voorstellen moet doen voor het vernieuwen van de structuur van de Nationale Adviesraad voor het Gehandicaptenbeleid (NARG). De werkgroep moet binnen zes maanden de opdracht uitgevoerd hebben.

De NARG was sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw adviesorgaan van de overheid, maar was al enige tijd inactief, zegt Amafo. “Het gaat echter om een speciale doelgroep die de aandacht geniet van het ministerie.” De werkgroep moet ook nadenken over een nieuwe naam voor het orgaan, omdat tegenwoordig niet meer wordt gesproken over gehandicapten, maar over mensen met een beperking. “De nieuwe entiteit zal als klankbord moeten dienen voor deze groep”, gaf Amafo aan.

Leden werkgroep
De werkgroep heeft al een concept stappenplan om te komen tot een nieuwe structuur aan de minister overhandigd, geeft de voorlichting van Sozavo aan. Zij zullen overleg plegen met verschillende belanghebbenden. Het finaal rapport zal eventueel na een congres met alle betrokkenen in de sector aan het ministerie worden gepresenteerd. Hierover wordt er nog gebrainstormd.

De voorzitter van deze werkgroep namens het ministerie is Martin Veldkamp. Veder hebben zitting in de commissie Marian van Kats (Stichting Vroegtijdige Onderkenning en Vroege Stimulatie, Epilepsie Vereniging Suriname en Ouderfederatie De Vuist), Siegmund Robles (Surinaamse Vereniging van Dwarslaesie patiënten, Stichting Wi Oso en Stichting Ontspanningsoord Gehandicapte Kinderen, Joke Pengel (Stichting Vroege Stimulatie Crèches), Leny Hardenbol, (Stichting voor mensen met een Verstandelijke Beperking), Stichting Sports Unlimited Suriname en de Stichting Integratie, Pauline Crawford-Nesty (Stichting Buitengewoon Onderwijs en Stichting De Drie Ankers, Tanya Frijmersum (Vereniging voor Fysiotherapie), Jeane de Bies (Stichting Belangenbehartiging Leerlingen Buitengewoon Onderwijs in Suriname en Aniel Koendjbiharie (Stichting Wan Okasi).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May