Penitentiaire ambtenaren hervatten werk
28 Aug 2013, 09:35
foto


De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) hervat vanmorgen het werk. Rechter Ingrid Lachitjaran heeft de bond gisteren opgedragen om per direct het werk te hervatten.

Ze heeft het bondsbestuur meegedeeld dat deze geen redenen heeft om te blijven staken. Er zijn volgens haar genoeg garanties in het proces-verbaal opgenomen. De afspraken zijn zwart op wit gemaakt met de rechter, wees Lachitjaran het bondsbestuur terecht.

Het BPAS-bestuur heeft vanmorgen met zijn leden vergaderd en is besloten om weer aan het werk te gaan. De ambtenaren waren niet in uniform en zullen zich dus eerst moeten verkleden. De bondsleden hebben vanaf 1 augustus niet gewerkt. Het bondsbestuur werkt al sinds maart niet door een conflict met de minister van Justitie en Politie. Het is nog onduidelijk of het bondsbestuur zijn werkzaamheden ook zal aanvangen.

Er is vandaag een onderhoud tussen het bondsbestuur en de minister van Justitie en Politie. Tijdens dat gesprek komt het conflict met het bondsbestuur ook aan de orde. Op 18 september volgt er een evaluatie met de rechter over de vorderingen. Rechter Lachitjaran heeft de zaak overgenomen van haar collega Alida Johanns die op reces is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May