Personeel RBC legt werk neer
27 Aug 2013, 12:00
foto


Landelijk heeft het personeel van de Royal Bank of Canada (RBC) het werk vanmorgen neergelegd. Het personeel is ontevreden over de trage voortgang van de onderhandelingen om te komen tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao).

De werknemers hebben hun overeengekomen 8% loonsverhoging wel uitbetaald gehad, “maar dat is niet alles,” zegt bondsvoorzitter Willy Rodriguez aan Starnieuws. “Het gaat ons ook om de secundaire voorzieningen die even belangrijk zijn en waarin er maar geen schot komt.”

Eén van de zaken waar de bond al heel lang over praat is herziening van de pensioenen. Het gemiddeld pensioen is nu SRD 750,= en dat vindt het personeel te laag. Volgens Rodriguez probeert de directie door de loonsverhoging uit te betalen de andere zaken te traineren. “De leden accepteren niet dat de andere zaken op de lange baan worden geschoven.”

Met de directie zijn er wel enkele gesprekken geweest over de nieuwe cao, maar zijn er geen concrete besluiten genomen. Voor de leden is de maat nu vol.

Voor vandaag is er in elk geval landelijk geen dienstverlening van de RBC. Het publiek is daar niet over te spreken, vooral nu aan het eind van de maand de betalingsverplichtingen en andere bancaire zaken moeten worden gedaan. Rodriguez zegt dat de bond probeert de directie, die in het buitenland zit, te spreken. Aan de hand van het resultaat van dat gesprek zal het vervolgtraject van de actie worden bepaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May