Illegale badplaats Bigi Pan (Para) toneel van losbandigheid
26 Aug 2013, 19:00
foto
De ingang van Bigi Pan. (Foto: BIC-Para)


Het verlaten zandconcessiegebied Bigi Pan is geen badplaats. De plaats wordt echter als recreatieoord geëxploiteerd door de kapitein van het dorpsbestuur van Wit Santi. De politie van Zanderij heeft zondag ongeveer 100 mensen verwijderd die voor vertier naar deze plek waren gegaan.

Volgens Sherwin Piqué, coördinator voor ordening van recreatieoorden, heeft Bigi Pan geen enkele voorziening om te dienen als recreatieoord. Het water in de diepe zandputten stroomt niet en er zijn geen toiletten, lifeguards en andere voorzieningen. Piqué zegt dat veel recreanten toch naar deze afgelegen locatie trekken en er soms tot laat in de avond verblijven voor, wat hij noemt, “pornografische doeleinden.”

Schaars geklede jongeren en zuippartijen
Mensen werden tegen betaling toegelaten tot de plaats en konden ongecontroleerd gebruikmaken van de locatie en het water. Piqué zegt dat de politie de plaats vaker moest ontruimen vanwege de toestanden die zich daar voordeden. “Schaars geklede jongeren bezuipen zich en dansen op luide kabulamuziek met het doel om seksuele opwinding te creëren. Halfnaakte vrouwen en sekspartijtjes zijn het beeld dat zich daar vormt”.

De plaats wordt nu regelmatig gecontroleerd door de bestuursdienst en de politie, zegt Piqué. De kapitein van Wit Santi is opgeroepen om zich vandaag aan te melden bij de districtscommissaris. Bigi Pan is op bevel van de districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, tot nader order gesloten, zegt het Burger Informatie Centrum Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May