Martelly nodigt eenieder uit voor Carifesta XII
26 Aug 2013, 06:00
foto
Drie entertainers op het podium bij de afsluiting van Carifesta XI zondagavond. Top artiest Wycleff Jean wordt geflankeerd door de presidenten Michel Martelly (links) en Desi Bouterse. (Beeld: René Gompers)


Het land van top artiest Wycleff Jean 'de ambassadeur van Haïti', zoals president Michel Martelly hem aankondigde zondagavond, nodigt eenieder uit voor Carifesta XII. Op uitnodiging van zijn president, luidde Wycleff al zingend het volgende festival dat in 2015 gehouden wordt, in. De staatshoofden Martelly en Desi Bouterse zongen met hem mee.

Bouterse zei dat het historisch is dat de 'baton' door de president van het land dat Carifesta afsluit, wordt overgedragen aan het staatshoofd dat het volgende festival zal organiseren. Martelly gaf zijn collega een stevige brasa zondagavond op het Onafhankelijkheidsplein, nadat hij de stok overgedragen kreeg. "Wij hebben genoeg ruimte voor jullie allemaal. Jullie zijn van harte welkom", zei een breed glimlachende Martelly.

De Haïtiaanse president zei dat hij een geweldige tijd heeft gehad in Suriname. Hij sprak zijn erkentelijkheid uit aan het adres van Bouterse. Martelly stelde dat Haïti met zijn rijke cultuur veel te bieden heeft aan de regio. Hij bedankte de Caricom voor de gelegenheid die zijn land krijgt om zich te bewijzen. Beide staatshoofden riepen Caricom-leiders op om ook te participeren tijdens de komende Carifesta. Dit is belangrijk om de eenheid te kunnen bereiken. Carifesta leent zich daar uitstekend voor.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May