Bouterse ingenomen met succes Carifesta XI
26 Aug 2013, 00:00
foto
President Desi Bouterse tijdens het optreden van leden van de regering. Links raadsadviseur Eddy Jozefzoon. (Beeld: René Gompers)


Desi Bouterse is er extra trots op dat hij president is van het land dat Carifesta XI heeft georganiseerd. Hij is bijzonder ingenomen met wat diverse landen hebben uitgebeeld over hun cultuur. "Wi na wan. We are connected", zei Bouterse bij de afsluiting zondagavond op het Onafhankelijkheidsplein. Hij bedankte eenieder voor het succes van dit grootse festival.

"Cultuur is belangrijk voor ontwikkeling. Dat is deze tien dagen duidelijk gebleken. Wij moeten onze cultuur kennen", zei Bouterse. Hij benadrukte dat tijdens het festival meer dan duidelijk het belang van cultuur is aangetoond. Hij zei dat integratie van de landen van Caricom en Unasur noodzakelijk is. De president zei het zeer op prijs te stellen dat zijn Haïtiaanse collega Michel Martelly speciaal voor Carifesta naar Suriname is gekomen. Haïti heeft zich groots gepresenteerd tijdens het festival.

De president deelde mee dat Suriname veel succes geboekt heeft met de organisatie van Carifesta door de bijdrage en trainingen die gekregen zijn van Cuba. Hij bedankte Cuba voor de steun die ontvangen is. Bouterse is in zijn sas met de spectaculaire wijze waarop Suriname zich gepresenteerd heeft, vooral tijdens de openingsceremonie. Hij bleef ook stilstaan bij de bijdrage die de jongeren geleverd hebben, waarbij de nadruk is gelegd op het milieu. De president zei bijzonder onder de indruk te zijn van de Haïtiaanse ster Wycleff Jean, die vele harten gestolen heeft met zijn optreden zaterdag.
Als verrassing hebben leden van de regering, onder leiding van de president, bij de afsluiting van het festival een show weggegeven.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May