Haitian Night succesvol ondanks technische mankementen
24 Aug 2013, 09:30
foto
President Michel Martelly op het podium aan het zingen en dansen. (Beeld: René Gompers)


Het was feest tijdens de Carifesta Haitian Night in Saramacca. Honderden waren getogen naar Groningen om de Haïtiaanse cultuur te beleven. De show werd echter vreselijk geplaagd door organisatorische- en technische mankementen. Maar dat hield de honderden Haïtianen niet tegen om te genieten van hun eigen muziek, zang en dans. President Michel Martelly werd de microfoon aangeboden die hij natuurlijk niet weigerde en bracht samen met de Tabou Combo enkele nummers ten gehore.

De avond was goed gevuld. Zowel de Surinaamse als de 'native natal' Haïtianen hebben zich van hun beste zijde laten zien op het podium. Een modeshow, optredens van Mikaben, Ticoca, Ballet Bacoulou en Tabou Combo vormden een kleurrijk, spetterend en professioneel beeld van wat Haïti aan cultuur te bieden heeft. De ouderen werden zichtbaar nostalgisch en de jongeren mochten eindelijk 'live' de Haïtiaanse meesters en idolen meemaken.

De tussenpozen bij optredens duurden soms te lang voor het publiek en het kostte de gastheren, die vaak niet op elkaar afgestemd waren door de taalbarrière, moeite de toeschouwers bezig te houden. Tot ergernis van publiek en performers sloeg het 'geluidsspook' op cruciale momenten toe. Ook 'Sweet Mickey' Martelly moest eraan geloven. Maar de sfeer was niet meer te drukken en de band weigerde te stoppen met spelen. Het duurde enkele vervelende momenten voordat Martelly kon doorgaan.
Het feest ging voort tot ver na middernacht.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May