Coronie volledig in de ban van kokos dit weekend
23 Aug 2013, 08:00
foto


Coronie laat dit weekend tijdens Carifesta zien wat de legio mogelijkheden zijn van kokos. Districtscommissaris Harold Sijlbing en zijn team hebben volledig invulling gegeven aan het thema: ‘Carifesta meets cokofest”. Alle activiteiten vandaag en morgen hebben iets met kokos te maken.

Uniek zijn de krontorappers, kronto odo’s, kronto games en kronto fashion show. Deze activiteiten zijn nieuw en zijn eigen creatie en innovatie. “Uit de kruin van de kokos, vlakbij de bloesem is er een jute-achtig gedeelte. Hiermee worden er klederdrachten vervaardigd. De fashion show heeft zich hierop geconcentreerd en onze eigen designers hebben hard hieraan gewerkt. De krontorappers zullen het hebben over de kokos, maar dan in zangvorm. De kronto odo’s zijn geweldig. Wij hebben 34 nieuwe odo’s die allemaal iets met kokos te maken hebben. Bowlen met verschillende kokosnoten maakt deel uit van de kronto games”, deelt Sijlbing aan Starnieuws mee.

Meerwaarde van kokos
De dc zegt dat Coronie de meerwaarde van kokos zal tonen, waardoor er meer belangstelling ontstaat voor het product. Sijlbing hoopt dat er dan meer kokospalmen geplant zullen worden. Voor belangstellenden is er een speciale ruimte gereedgemaakt om gemasseerd te worden met kokosolie, tegen een kleine vergoeding. Hiervoor zijn er drie ervaren masseurs ter beschikking.

Verschillende kunstwerken, art expo, lekkernijen en dranken uit de kokos vervaardigd, zullen getoond en verkocht worden. Op het programma staan ook vertellingen, waarin de kokos centraal staat. Er is ook veel muziek. Sijlbing rekent op een geslaagd festival en hoopt vooral veel mensen met dit festival aan te trekken. Voor de buitenlandse gasten heeft Coronie een folder in het Engels vervaardigd.

Wanita Ramnath

U kunt het programma hier downloaden en ook de folder 'kokos en gezondheidstips.
pdf-icon.gif CARIFESTAPROGRAMMA_CORONIE_VRIJDAG_23_AUGUSTUS.pdf     pdf-icon.gif CARIFESTAPROGRAMMA_CORONIE_ZATERDAG_24_AUGUSTUS-1.pdf     pdf-icon.gif kokos_en_gezondheid-1.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May