Traditionele dansworkshop tijdens Carifesta
22 Aug 2013, 19:00
foto
Deelnemers aan de dansworkshop leven zich uit. (Foto: Tanya Frijmersum)


Een zwetende groep mensen maakte er het beste van tijdens een dansworkshop in CCS donderdag. Dansdocenten, artistieke directeuren en dansers van onder andere Tobago, Guyana en Belize, zorgden ervoor dat deelnemers goed aan hun trekken kwamen.

Naast het vele dat tijdens Carifesta XI te zien en te beleven valt, zijn er natuurlijk ook de educatieve onderdelen. Van het bijwonen van presentaties op literair gebied tot het zelf beschilderen van een vaas is allemaal mogelijk.
Degenen die intensiever aan de slag wilden gaan, meldden zich vanmorgen aan voor een heuse zweetsessie in de danszaal van CCS.

Goed bevallen
Karen Berkley-Charles, assistent coördinator van ‘The Tobago Heritage Dancers’, is voor het eerst in Suriname. Ze geeft aan dat ze goed ontvangen is en niet mag klagen; alles is goed verlopen. De twee optredens die het gezelschap tot nu toe heeft gehad, werden ook goed ontvangen.
Tijdens de workshop met de nodige muzikanten die diverse drums bespeelden, kwamen traditionele dansen van onder andere Tobago, Guyana en Belize aan bod. De nodige uitleg en geschiedenis over de danspasjes van Tobago zoals ‘Bongo’ en ‘Congo Bele’ en de muziek, werd met veel enthousiasme verteld. Berkley gaf aan, dat in Tobago er jaarlijks een heritage festival is en daar doet een bepaalde groep dansers aan mee. Voor Suriname heeft men van diverse plekken 12 dansers gehaald.

Naarmate de workshop vorderde, sloten meer deelnemers zich aan van diverse landen, die al springend en schuddend hun kunsten toonden.
Het opzwepende ritme van de drums en de zang zorgden voor de nodige energie. De groep kan moe maar tevreden en met een grote glimlach terugkijken op een geslaagde workshop.

Tanya Frijmersum
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May