Criminelen sluiten winkeliers op en steken pand in brand
22 Aug 2013, 11:30
foto
Dc Yvonne Pinas van Brokopondo in overleg met politie en brandweer. (Foto: Burger Informatie Centrum Brokopondo)


Districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas is gerapporteerd over dat de criminelen de Chinese winkeliers in het winkelpand hebben opgesloten. Alle ingangen werden gebarricadeerd. Ze hebben brandstof gegoten op het pand te Nieuw Koffiekamp en het in brand gestoken.

De dc zegt aan Starnieuws dat de criminelen ontevreden over waren dat ze geen waardevolle goederen konden vinden. Zij hebben de slachtoffers heel bruut behandeld. Een van de winkeliers is omgekomen, een slachtoffer is naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd. Een van de winkeliers is nog ter plekke. Hij heeft geen noemenswaardige lichamelijke letsels opgelopen.

Pinas zegt dat de brandweer van Rosebel Gold Mines/Iamgold terstond hulp heeft verleend, waardoor erger is voorkomen. "Ik moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als de brandstoftanks vlam zouden vatten. We zijn veel dank verschuldigd aan Iamgold", merkt de dc op.

"Ik heb de bewoners van Nieuw Koffiekamp net toegesproken en gevraagd om mee te helpen de criminelen te identificeren. We horen allerlei geluiden maar mensen werken niet mee. Ik heb hen uitgelegd dat dit niet kan. Op deze manier wordt Brokopondo straks een onveilig district", zegt de dc. Zij hoopt dat de daders zo snel mogelijk opgepakt worden. De politie heeft indicaties in welke richting gezocht moet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May