Bijkans duizend jongeren geregistreerd voor vakantiejob
22 Aug 2013, 09:00
foto
Jongeren die zich voor een vakantiejob geregistreerd hebben tijdens een teach-in. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Ruim duizend jongeren hebben zich ingeschreven voor een vakantiejob bij bedrijven, ministeries en sociale instellingen. Ismé Snip, coördinator van het vakantieproject van Sport- en Jeugdzaken, zegt aan Starnieuws dat er grote belangstelling is bij de jeugd om een zakcentje te verdienen in de vakantie. Per dag wordt er SRD 30 betaald aan de vakantiejobbers die voor de overheid werken, terwijl het bedrijfsleven over het algemeen iets meer neertelt.

De jongeren krijgen een teach-in in het ontmoetingscentrum 'Ons Huis'. Vandaag wordt de laatste groep geïnformeerd over het project Vakantie Werkgelegenheid. Het Onderdirectoraat Jeugdcentra is in juli begonnen met de registratie. Schoolgaande jongeren vanaf 15 jaar kunnen meedoen aan het jaarlijks terugkerend project. Snip zegt dat er elk jaar weer grote belangstelling is, zonder dat er geadverteerd wordt. "Wij proberen zoveel mogelijk jongeren te plaatsen. Diverse bedrijven reageren heel enthousiast", zegt de coördinator.

De meeste jongeren doen mee aan het project om zo schoolspullen te kunnen kopen. Dit is een verlichting voor ouders die geen vette portemonnee hebben. Snip merkt op dat de jongeren zo leren dat studie en werk belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Tijdens de teach-in wordt het contract doorgenomen en zij krijgen instructies over werktijden, kleding, taalgebruik en werkhouding. Elke geregistreerde werkt maximaal twee weken om zo veel mogelijk jongeren in de gelegenheid te kunnen stellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May