Gallant: Wij gaan geen tijd verliezen met presentaties
21 Aug 2013, 20:00
foto
Gustaaf Gallant, voorzitter BPAS.


Gustaaf Gallant, voorzitter van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS), vindt dat de herstructurering van het korps duidelijk is. Het is volgens hem tijdverlies en verspilling van geld dat de leiding van het ministerie van Justitie en Politie een consultant heeft ingehuurd in deze zaak. De raad van ministers heeft in 2000 goedkeuring gegeven aan de herstructurering. Waarom moet er opnieuw hierover gesproken worden en onderzoek worden gedaan?", stelt Gallant tegenover Starnieuws.


Het ministerie meldt in een persbericht dat aan de BPAS via een presentatie informatie is verschaft over een onderzoek van de herstructurering van de Delinquentenzorg. "Ruim dertien tot vijftien jaar geleden werd er overeenstemming bereikt voor de herstructurering van het dienstonderdeel Delinquentenzorg van Justitie". De departementsleiding zegt gevolg hieraan te geven, daarom is een consultant aangetrokken. "Bij de aanbieding van het onderzoeksrapport heeft de consultant een presentatie gehouden voor de departementsleiding en daarna voor het Korps Penitentiaire Ambtenaren. Het bestuur van de BPAS was tijdens de presentatie in de gelegenheid om vragen te stellen alsook commentaar te geven. De bestuursleden hebben gevraagd de leden te informeren over de gehouden presentatie, waarna ze terug zullen koppelen met het ministerie", zegt het ministerie.

Mooie verhalen
Gallant merkt op dat het niet gaat om de dienst Delinquentenzorg, maar om het Korps Penitentiaire Ambtenaren. Hij vindt dat het aantrekken van een consultant alleen maar voor oponthoud zorgt. Er is al een rapport-Pengel uitgebracht, benadrukt hij. "Op de ledenvergadering dinsdag is besloten om geen enkele presentatie te doen. De zaak is bij de rechter. Het ministerie moet gewoon uitvoering geven aan de overeenkomst", zegt Gallant.

Vrijdag dient de rechtszaak opnieuw voor de rechter. De Staat wil dat de bond het werk hervat. Ruim drie weken geleden zijn de leden in actie gegaan. Gallant hoopt dat vrijdag een uitspraak komt. De vakbondsleider merkt op dat een sfeer gecreëerd wordt waarbij het lijkt alsof hij de boosdoener is. "We hebben een overeenkomst. Daar is duidelijk hoe de herstructurering moet. Enige wat wij willen is dat hier uitvoering aan wordt gegeven", benadrukt Gallant.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May