Geschil leiding Planbureau en bond naar climax
21 Aug 2013, 14:00
foto


Tussen de leiding van Stichting Planbureau Suriname (SPS) en de personeelsbond vallen er harde woorden. "Bijkans tien weken wordt het Planbureau geteisterd door indisciplinair gedrag, hetgeen heeft geleid en leidt tot verzaking van de arbeidsplicht, onrechtmatige ziektemeldingen, dienstweigeringen, te laat aanmelden op het werk, onfatsoenlijk en respectloos gedrag", schrijft de directie aan de medewerkers.

De directie stelt dat ondanks het bereikte akkoord het wangedrag wordt gecontinueerd. Nadrukkelijk wordt gesteld dat dit gedrag niet meer getolereerd zal worden. "U wordt aansprakelijk gesteld voor de grote schade die hieruit voortvloeit voor de stichting. Derhalve wordt u in gebreke gesteld en gesommeerd om met onmiddellijke ingang uw indisciplinair gedrag te staken. Indien u niet voldoet aan de sommatie, zullen geëigende maatregelen volgen", wordt in de brief aangegeven. Het schrijven is ondertekend door Deborah A. Phoelsingh (onderdirecteur Administratieve Dienst), Joyce Kariodimedjo (onderdirecteur Sociale Planning & Onderzoek) en Lilian Menke-Tangali (onderdirecteur Economische Planning & Onderzoek).

Reactie bond
Per ommegaande heeft de bond gereageerd op dit schrijven, waarbij wordt gesteld dat de directie zich bedient van allerlei verzinsels en grove leugens. Benadrukt wordt dat de overeenkomst door de directie wordt geschonden. "Vanaf uw verheven positie kunt u het zich veroorloven te blazen en te tieren dat het gedrag van de medewerkers niet langer getolereerd en gedoogd zal worden door de 'directie'. Wat moeten wij met deze boodschap van u doen, bang worden of juichen?", vraagt de bond zich af in een strijdbulletin.

De bond merkt op dat er verdeel- en heerspolitiek wordt gevoerd om medewerkers uit elkaar te drijven en tegen elkaar op te zetten. "Het wordt tijd dat er een evaluatie gepleegd wordt over uw functioneren na bijkans tien maanden als 'directie' te hebben aangezeten. Wat zijn uw verworvenheden, wat heeft u gepresteerd? Probeert u eerst zelf voor de spiegel te staan in plaats van deze de ander voor te houden!", staat in het bulletin van de medewerkers van SPS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May