Jungle Camp en Carolina krijgen goedkeuring dc Para
21 Aug 2013, 12:00
foto
Dc Jerry Miranda (tweede van links) samen met een delegatie bij recreatieoord Carolinakreek. (Foto: BIC Saramacca)


De oorden Carolinakreek en Jungle Camp zijn voorzien van een goedkeuringsbord. Districtscommissaris (dc) van Para, Jerry Miranda, heeft samen met de brandweer en de bestuursdienst deze oorden gescreend. Volgens Miranda hebben deze ondernemers zich aan de voorwaarden gehouden die gelden voor het exploiteren van een recreatieoord. In het voortraject naar de goedkeuring toe, zijn afspraken gemaakt over de veiligheid van de bezoekers en de hygiëne.

De dc stelt Carolinakreek en Jungle Camp als voorbeeld voor andere recreatieoorden en badplaatsen, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para. De eigenaar van Carolinakreek, Roy Madhoe, vindt het streven van de districtsleiding om ordening te brengen belangrijk voor bezoeker én oordhouder. Jungle Camp is vorig jaar vanwege ongeregeldheden ontruimd en gesloten door de dc. Nu voldoet het oord aan alle voorwaarden en kreeg uit handen van de dc een toestemmingsdocument en het bord van goedkeuring.

Het aantal bezoekers aan de oorden in Para loopt in de tienduizenden per weekend. In de periode van de grote vakantie ontwikkelen mensen recreatieoorden of badplaatsen langs de kreken van Para voor het ontvangen van recreanten. Exploitanten van recreatieoorden dienen toestemming te hebben van de dc. De vereisten voor het exploiteren van een recreatieoord zijn verstrekt aan de houders, omdat ze niet vergunningplichtig zijn gesteld. De dc legt de nadruk op veiligheid en hygiëne.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May