Haar van knaagdieren in Heinz-tomatenketchup
21 Aug 2013, 10:00
foto
Een partij Heinz-tomatenketchup uit Mexico is in Brazilië uit de schappen gehaald. (Foto: AP)


Braziliaanse gezondheidsambtenaren hebben een partij Heinz ketchup dat in Mexico is geproduceerd, uit de handel gehaald. In de ketchup zijn sporen van haar van knaagdieren gevonden.

In een verklaring zei de regering dat het alle verkoop, distributie en marketing van de partij heeft verboden. De Mexicaanse autoriteiten zijn hun eigen onderzoek gestart. Er is een inspectie gelast in de fabriek waar de partij is geproduceerd.

Heinz zei dat de partij vorig jaar werd ingevoerd in Brazilië, maar al uit de handel was gehaald. Het bedrijf heeft eerder verklaard dat al zijn producten worden gemaakt volgens internationale normen, en heeft beloofd de kwestie te onderzoeken.

Het Mexicaans agentschap voor hygiëne, Cofepris, vertelde het Spaans persbureau Efe dat hij een inspectie heeft gelast om te controleren als de fabriek de juiste normen heeft gevolgd. Cofepris zei dat hij Heinz om een "gedetailleerd verslag" heeft gevraagd over de besmette partij tomatenketchup.

Noch de onderneming, noch Braziliaanse ambtenaren hebben details gegeven over de omvang van de verontreiniging of de hoeveelheid die is ingetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May