Assembleeleden vinden eis Vaseur 'schandalig'
21 Aug 2013, 00:00
foto


De Nieuw Front assembleeleden Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS) en Asiskumar Gajadien (VHP) vinden het schandalig dat Kenneth Vaseur een afkoopregeling van bijkans SRD 3 miljoen wil om af te zwaaien als directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Zij vinden dat er wanbeleid is gevoerd, waarbij de samenleving ernstig is benadeeld. Er moet duidelijkheid komen in de kwestie vinden de parlementariërs.

Tjin-A-Tsoi vindt dat er 'wurgcontracten' worden gesloten, waarvan de samenleving de dupe wordt door een afkoopregeling. "De afkoopregeling van Vaseur is onethisch en ongehoord. Hij is bedankt door de aandeelhouder en de redenen hebben wij nog steeds niet gehoord. Een directeur wordt ontheven en ontslagen wegens wanprestatie of fraude. Wat voor voorbeeld geven wij aan de jeugd en de mensen die elke dag keihard moeten werken voor hun brood. Dit is onbeschaamd, onbehoorlijk én ongehoord", stelt Tjin-A-Tsoi.

"Met de mogelijkheid om een afkoopregeling te kunnen afdwingen door een bedrijfsmanager, van wie bekend is dat er een wanbeleid gevoerd is en er diverse onregelmatigheden zich hebben voorgedaan, waarbij veel gemeenschapsgelden zijn verspild, wordt de geaardheid van het bestuur van dit land tentoongesteld", stelt Gajadien. Hij heeft twee jaar geleden gesteld dat president Bouterse een corruptie faciliterend beleid voert. Hij ziet het al gebeuren dat zogenaamd naar de samenleving toe het bedrag verminderd zal worden, maar Vaseur gaat ook met een deel van dit geld straks ervandoor.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May