TCT plaveit weg naar nieuwe Luchtvaartwet
19 Aug 2013, 20:40
foto
Minister Falisie Pinas van TCT (tweede van rechts) met de directeur van TCT, Thelma Douglas (L) en de leden van de werkgroep Civil Aviation Authority. (Foto: TCT)


De werkgroep Civil Aviation Authority is vanmiddag door minister Falisie Pinas van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) geïnstalleerd. De Luchtvaartwet van 2002 heeft tekortkomingen en zal door een consultant worden herzien. De werkgroep is ingesteld voor zes maanden en moet de Terms Of References voor de consultant formuleren.

Het is de bedoeling dat in een nieuwe luchtvaartwet de tekortkomingen worden opgeheven en tegelijkertijd institutionele veranderingen worden aangebracht die de problemen tussen de verschillende organen binnen de burgerluchtvaart in Suriname verwijderen.

Duidelijkheid verschaffen
Er bestaat een optie om de Luchtvaartdienst en de Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas) samen te voegen en een gemeenschappelijke Civil Aviation Authority (CAA) van Suriname in te stellen. De CAA zou een semi-autonome entiteit moeten worden, die verantwoordelijk zal zijn voor alle aangelegenheden van de burgerluchtvaart, zoals de veiligheid, beveiliging, economische regelgeving, verstrekken van luchtvaartinformatie en airtraffic services.

De nieuwe wet zal ook voor de internationale luchtvaartorganisaties duidelijkheid verschaffen over de burgerluchtvaart, omdat er met de Luchtvaartdienst en Casas als luchtvaartautoriteiten in Suriname, op een gegeven moment geen duidelijkheid was over wie de Surinaamse luchtvaart beheerst.

De Internationale Burgerluchtvaart Organisatie (ICAO) beveelt lidlanden aan om voor hun nationale burgerluchtvaart slechts één entiteit aan te wijzen als autoriteit, belast met de veiligheid en beveiliging van de burgerluchtvaart. De ingestelde werkgroep bestaat uit functionarissen van Casas, TCT en Justitie en Politie, zegt de voorlichting van TCT.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May