Sidoel: Meer middelen nodig voor Cultuur
19 Aug 2013, 02:00
foto
Stanley Sidoel, directeur van Cultuur, op de Grand Market in het KKF-gebouw. (Foto: René Gompers)


Stanley Sidoel, directeur van Cultuur, vindt dat er meer middelen vrij moeten worden gemaakt voor het directoraat. Hoewel de culturele ontwikkeling bijzonder belangrijk is, is deze tot nog toe ondergewaardeerd. Voor de viering van Carifesta is er SRD 18 miljoen in totaal beschikbaar. Er moet veel gedaan worden hiermee. Cultuur heeft nog niet de plaats die ze moet hebben.

Sidoel zei in het programma Welingelichte Kringen zondag op Radio ABC dat het jaarlijkse budget van Cultuur ongeveer SRD 2 miljoen is. Met dit bedrag kan er nauwelijks iets gedaan worden. De cultuurdirecteur hoopt dat nu Suriname voor de tweede keer de organisator is van Carifesta veel meer zal worden beseft hoe belangrijk cultuur is voor de eenheid en eigen identiteit. Duurzame ontwikkeling van een land wordt niet alleen bereikt met economische activiteiten.

De directeur van Cultuur zegt dat Suriname grote veranderingen teweeg heeft kunnen brengen in het Carifestaprogramma. Zo is bewerkstelligd dat niet alle landen die deelnemen aan het festival hun land persoonlijk presenteren tijdens de openingsceremonie. Voor het eerst zijn de vlaggen van de landen gepresenteerd door de politie en militairen. De vlaggen werden geprojecteerd op het presidentiële paleis. De lichtshow heeft veel bewondering geoogst en Suriname heeft kunnen aantonen dat de organisatie op een hoger niveau getild kan worden. Sidoel begrijpt dat velen teleurgesteld zijn, omdat ze de openingsceremonie niet hebben kunnen meemaken. Bepaalde zaken zijn niet goed genoeg gecommuniceerd met het publiek. Er zijn nog veel activiteiten waarvoor het publiek wordt uitgenodigd om deze te ondersteunen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May