121 toewijzingsbeschikkingen verstrekt in Wageningen
18 Aug 2013, 14:00
foto
Minister Steven Relyveld verstrekt toewijzingsbeschikkingen voor grond in Wageningen.


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft 121 grondbeschikkingen verstrekt in Wageningen. De bewindsman zei dat de burgers enkele jaren hebben moeten wachten op een stukje rechtszekerheid. Hij merkte op dat het hier niet om een aalmoes gaat, maar dat de Surinamers recht hebben hierop.

Relyveld deelde mee dat er een achterstand was. Hij gaf aan dat de presidentiële commissie onder leiding van Cornelly Strijdhaftig dag en nacht gewerkt heeft om de zaken van Wageningen rond te krijgen. "Wij hebben een deel afgehandeld en heel binnenkort zal het andere deel afgerond zijn", zei de bewindsman zaterdag in Wageningen. De toewijzingsbeschikkingen van de grond moeten binnen vier maanden geregistreerd worden bij het GLIS-kantoor.

Abrahams de motor
Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) stelde dat deze regering grondbeschikkingen verstrekt aan Surinamers, "wij letten niet op politieke kleur". Doekhie onthulde dat aan de wieg van de projecten voor de renovatie van het ziekenhuis en de grondbeschikkingen, ex-minister Ramon Abrahams (Openbare Werken) heeft gestaan. "Dat is de reden waarom ook hij in Wageningen aanwezig is".

Doekhie riep zijn gehoor op om zich klaar te maken voor de ontwikkelingen die zullen plaatsvinden in Wageningen. De Parboiled rijst zal wederom geproduceerd worden en daarbij zullen Wageningers ingezet worden. Ook Staatsolie start binnenkort met het ethanol-project, waarbij veel arbeiders nodig zullen zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May