Lichtshow Carifesta oogst enorme bewondering
17 Aug 2013, 01:30
foto
De lichtprojectie tijdens de vlaggenceremonie van de deelnemende landen. (Beeld: René Gompers)


"Waw tof boi!" De openingsceremonie van Carifesta XI is ‘talk of the Caribbean’ én daarbuiten. De projectie van het licht met het monumentale presidentiële paleis als decor, was spectaculair. De Carifesta commissie heeft een technisch kunstwerk neergezet. Shaike Lights heeft top technici en apparatuur ingezet om indrukwekkende lichteffecten mogelijk te maken.

Participanten uit diverse landen keken hun ogen uit. Zij erkennen dat Carifesta nog nooit zo groots is aangepakt. Niet alleen landen uit het Caribisch Gebied maar ook andere delen van de wereld zijn van de partij. Het vuurwerk waarmee de openingsceremonie in stijl is afgesloten, werd aangeboden door China.

Moeilijk te evenaren
De lasertechniek op zo een professionele en grote schaal is niet eerder toegepast in Suriname. “Er is nu iets neergezet, dat moeilijk geëvenaard zal kunnen worden”, volgens enthousiaste Surinamers. De witte kleur van het paleis heeft de lichten goed tot hun recht doen komen. Velen slaakten een kreet tijdens de 'Parade of Nations'. Toen werden de vlaggen van de deelnemende landen door Surinaamse militairen en politiemannen gedragen terwijl deze nog eens met een lichtspel op het paleis verschenen. De Surinaamse vlag had echter het alleenrecht om superieur het gehele paleis te bedekken.

De 'vibe' was duidelijk te merken bij de organisatoren, hoogwaardigheidsbekleders, artiesten, gasten en het publiek. De openingsceremonie duurde vier uren. Veel mensen klaagden erover dat op het laatste moment bekend werd dat er toegangskaarten opgehaald moesten worden, die niet te krijgen waren. Uiteindelijk heeft een groot deel van het morrende publiek via de televisie genoten van de openingsceremonie, terwijl honderden mensen bij de dranghekken stonden en niet verder mochten. Boos of niet, Suriname heeft zich groots gepresenteerd als gastheer van Carifesta XI. De Carifesta commissie heeft nog meer huzarenstukjes in petto tot 26 augustus.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May