Uitbetaling naschoolse opvang eind september
16 Aug 2013, 00:00
foto
Minister Ashwin Adhin en assembleeleden tijdens de schorsing in discussie.


De uitbetaling van leerkrachten en andere dienstverleners zal voor een groot deel eind september plaatsvinden. Deze toezegging deed minister Ashwin Adhin van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) donderdag in het parlement.

Adhin heeft het als nieuwe minister in het regeerteam niet makkelijk gehad de vele indringende vragen rond de betaling te beantwoorden. Het Minov had niet de verantwoordelijkheid van het project. Hij legde uit dat er veel fouten zijn in de administratie van de naschoolse opvang. Dit was voor zowel de coalitie als de oppositie, politiek niet verteerbaar.

De meeste leerkrachten en dienstverleners hebben al een salarisslip in handen voor de maand juli. De betaling hiervan zal echter ook deze maand niet meer kunnen plaatsvinden. Adhin en zijn collega Adelien Wijnerman van Financiën zeiden eerder in de vergadering dat eind juli er uitbetaald zou worden, maar dat er nog ongeveer drie weken nodig zijn om de administratie op orde te krijgen. Deze verwarring resulteerde in een schorsing van de vergadering.

Administratie eerst in orde maken
Na de schorsing zeiden de oppositie én de coalitie niet erg tevreden te zijn met de beantwoording van Adhin. Er kon wel begrip worden opgebracht voor het feit dat er een compleet nieuwe administratie moet worden opgezet voor de naschoolse opvang. Echter wilden de politici precies weten wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden. “We begrijpen dat er een ambtelijk vraagstuk is, maar de minister heeft eerder beloofd dat eind juli zou worden uitbetaald. De mensen hebben geen enkel belang aan wat hij uitlegt”, zei Guno Castelen (Nieuw Front/SPA).

Nadat Adhin na de schorsing concreet aangaf dat de uitbetaling eind september zal plaatsvinden, benadrukte hij toch dat het probleem van betaling bij naschoolse opvang alleen kan worden verholpen wanneer de administratie volledig in handen komt van zijn ministerie en de registratie en administratie door de leerkrachten en andere personen op een juiste manier wordt gedaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May