Twaalf om zes jaar geëist in verkrachtingszaak artiest
16 Aug 2013, 10:00
foto


Tegen de verdachten Mugabe F. en Gordon P. heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van respectievelijk twaalf om zes jaar geëist. Het tweetal wordt ervan verdacht een artiest op 10 juni 2012, te hebben verkracht en beroofd. Beide verdachten ontkennen zich schuldig gemaakt te hebben aan de feiten.

Op een eerdere zitting verklaarde Gordon P. dat hij slechts op de uitkijkpost gezeten had. Hij woonde achter het huis van de artiest en kon daardoor gemakkelijk observeren. Bij de politie had hij over de plannen verteld, maar op de rechtszitting legde hij andere verklaringen af. Ook had hij, bij de politie, uit de doeken gedaan hoe hij de woning van het slachtoffer geobserveerd had. Hij speelde informatie over haar door. Hij zou verteld hebben wie daar woonde en wanneer haar auto thuis was. Daarna verklaarde hij dat hij slechts een rit gereden had.

Op aangeven van Gordon P. werd Mugabe F. aangehouden. Hij melde zichzelf bij de politie aan. Twee mannen drongen de woning van het slachtoffer binnen. Onder bedreiging met een mes en een vuistvuurwapen moest het slachtoffer haar sieraden afstaan. Ook mocht zij niet gillen. Een van de mannen, die het mes vasthield, had zijn t-shirt over zijn gelaat getrokken. De andere was zichtbaar. De mannen namen de sieraden mee en verkrachtten de artiest.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May