Richard Soeleman niet door misdrijf omgekomen
15 Aug 2013, 13:20
foto
Richard Soeleman (Foto: Commewijne Nieuws)


Richard Soeleman is niet door een misdrijf om het leven gekomen. "Dit heeft sectie op het lichaam uitgewezen", zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie aan Starnieuws. Het ontzielde lichaam is gisteravond ontdekt achter een vakantiehuis te Bersaba. Toen al bleek dat er geen sporen van misdrijf te zien waren, ook al was het hoofd van de romp gescheiden, zegt de politiebaas.

Volgens de politie is er sprake van zelfdoding. Als een lichaam dagenlang aan een touw hangt, kan het hoofd losraken. Dit is vermoedelijk hier gebeurd. Ter plekke heeft de politie geen sporen aangetroffen, die deden vermoeden dat het om een misdrijf gaat.

Er zijn geen bloedspatten aangetroffen, alle persoonlijke spullen zijn op het lijk aangetroffen. De auto die Soeleman reed, stond enkele dagen al op de plek. Niets duidt erop dat het hoofd door een scherp voorwerp is afgehakt. Tjin Liep Shie geeft toe dat de politie van Mariënburg, waar aangifte is gedaan, niet terstond werk van deze zaak heeft gemaakt. Daarover moet er verantwoording worden afgelegd. De familie is verbitterd over de werkwijze van de politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May