Venezuela neemt actie tegen haardieven
15 Aug 2013, 10:00
foto
Bendes in Venezuela hebben hun pijlen gericht op vrouwenhaar.


De politie in Venezuela gaat optreden tegen bendes die vrouwenhaar stelen. President Nicolas Maduro heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie opgeroepen actie te ondernemen tegen deze criminelen.

De dieven verkopen het haar aan salons waar het wordt gebruikt voor extensies en pruiken. Vrouwen en meisjes worden onder schot gehouden, terwijl hun haar wordt afgeknipt.

Deze aanvallen op vrouwen en meisjes stijgen in de tweede grootste stad Maracaibo, melden Venezolaanse media. Maduro gebruikte sterke taal tegen wat hij noemde “de maffia die het haar van meisjes knippen.”

Hij sprak bij de opening van een treinstation in de hoofdstad Caracas. Maduro garandeerde dat de regering de dieven zou pakken. Verschillende vrouwen waren naar verluidt benaderd om hun haar in een paardenstaart te dragen. De bendeleden konden hierdoor het haar makkelijk knippen.

De autoriteiten in Venezuela hebben echter nog geen formele klachten ontvangen. Een slachtoffer vertelde een lokale krant dat ze de zaak niet heeft aangegeven bij de politie uit vrees dat zij zou worden gepest.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May