Lot en cijferlijsten bepalen wie op de Medische Faculteit mag
15 Aug 2013, 06:00
foto


Het lot zal bepalen wie van de 125 studenten die arts willen worden, zullen worden toegelaten tot de Medische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zestien studenten hebben zich aangemeld voor Fysiotherapie. Voor beide studierichtingen is er veel belangstelling, maar het aantal plaatsen is beperkt. Vanavond vindt de selectie plaats van de studenten die deze studie hier mogen volgen.

Veertig studenten worden per jaar toegelaten tot de Medische Faculteit. Vorig jaar is het aantal met tien verruimd. Daarvoor was de 'numerus fixes' op dertig vastgesteld. Twintig studenten met de beste cijfers worden toegelaten, terwijl het lot bepaald wie zich gelukkig mag prijzen om de fel begeerde studie in eigen land te kunnen volgen.

De numerus fixus werkt stagnerend. Veel studenten worden niet toegelaten tot de opleiding terwijl er een tekort is aan artsen. Daarom kwam het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling in 2012 met het voorstel tot verruiming van de numerus fixus voor de studie geneeskunde. Hoewel er een tekort is aan artsen in Suriname, is het niet mogelijk meer studenten toe te laten. De mogelijkheden daartoe zijn beperkt.

De loting van het studiejaar 2013-2014 vindt vanavond om 18.00 uur plaats in het Campuscafé op het Universiteitscomplex
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May