Valsemunters en ‘meesteroplichter’ slaan hun slag
13 Aug 2013, 15:30
foto
Biswanath Dwarka alias ‘Piloe’ (Foto: KPS)


De politie heeft anderhalve week geleden twee mannen met valse SRD 100 biljetten in hun bezit, aangehouden en opgesloten. Het vermoeden bestaat dat de mannen betalingen hebben gedaan met deze valse biljetten. Personen die de afgelopen periode valse SRD 100 biljetten hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de afdeling Fraude van de politie op het telefoonnummer 444543 of 444542.

‘Meesteroplichter’ gaat geraffineerd te werk
Taxihouder Biswanath Dwarka heeft zich ontpopt als meesteroplichter. De man, die inmiddels is aangehouden, heeft met behulp van valselijk opgemaakte stukken, wagens zonder toestemming van de eigenaar doorverkocht aan derden. De politie van de afdeling Fraude vermoedt dat er meer personen opgelicht zijn dan tot nu toe bij de politie bekend zijn. Die personen worden opgeroepen contact te maken met de afdeling Fraude van de politie op de telefoonnummers: 4444543 of 444542

Dwarka benaderde mensen om hun personenauto via zijn bedrijf in te zetten als taxi of huurauto. De mensen die deze samenwerking met hem aangingen, moesten daarbij ook hun autobescheiden aan hem geven. Op deze manier kon hij de valse stukken opmaken waarmee hij de wagens doorverkocht.

Met de mensen aan wie hij de wagens zogenaamd had verkocht, sloot hij weer een overeenkomst om de voertuigen in te zetten als taxi in zijn bedrijf. Op deze manier verkocht hij de auto’s aan eerdere personen. Zij hadden in eerste instantie niet door dat ze opgelicht waren omdat hij ze, volgens afspraak, op week- of maandbasis een bepaald bedrag betaalde als zijnde een deel van de opbrengst verkregen uit het inzetten van hun voertuig als taxi of huurauto.

Dwarka viel door de mand toen hij de auto-eigenaren geen geld meer gaf en de mensen hun voertuig terug wilden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May